Over Pakhuis Frankrijk

Pakhuis met vintage meubels in Delft

In het centrum van Delft, dicht bij het Centraal Station,  ligt Pakhuis Frankrijk op je te wachten. Hier vind je een klein stukje Frankrijk in Delft: meubels, verlichting en accessoires (uit Frankrijk en uit Belgie). Allemaal gebruikte items, allemaal bijzondere en mooie vondsten. Noem ze wat je wilt: brocante, antiek, vintage, industrieel of retro.

Nieuw Frans
Oude meubels combineren goed met nieuwe producten. Daarom vind je bij Pakhuis Frankrijk bijvoorbeeld ook planten, grafisch werk en snijplanken. Je kan er ook terecht voor mooi Frans tafellinnen, pannen, rieten manden en Marseillezeep.

Goed gebruikte vondsten
De meubels die die je bij Pakhuis Frankrijk vindt, zijn gevonden. Uitgezocht op markten, brocantes en vide-greniers. Opgehaald uit depots in Frankrijk. Van stoffige zolders getrokken en uit oude schuren gehaald. Daar stonden ze te wachten tot iemand zag hoe mooi en bijzonder ze zijn. En hoe graag ze nog gebruikt willen worden. Meubels en accessoires die met een beetje aandacht weer jaren kunnen schitteren in huiskamers, op terrassen en in winkels, kantoren en cafés.

Waarom?
Omdat er al genoeg weggegooid wordt! Omdat meubels in de jaren ’30 bijvoorbeeld met veel liefde, aandacht en vakmanschap gemaakt zijn en nog lang niet zijn afgeschreven. Omdat vintage niet perse duur design betekent. Omdat je je interieur een hele warme uitstraling geeft met gebruikte meubels. De krassen die erin zijn gekomen van het intensieve gebruik, de slijtplekken waar de deuren sluiten, de warme glans op het metaal waar ze jarenlang zijn vastgepakt; allemaal verhalen. Omdat we allemaal een verhaal hebben; een geschiedenis.

Prijs op maat
En het allermooiste? Ze zijn niet duur! Hoe dat kan? Pakhuis Frankrijk houdt de kosten zo laag mogelijk. De meubels worden nagekeken, schoongemaakt en waar nodig gerepareerd. Vervolgens kun je ze kopen zoals ze zijn. Wil je meer? Dat is geen enkel probleem. In overleg schilderen we je meubel en passen dit verder naar je wensen aan. Hier betaal je een extra bedrag voor. Maar het hoeft niet. Je kan er ook voor kiezen zelf je meubel verder op te knappen. Of het te laten zoals het is. Zo blijft een mooi oud meubel betaalbaar voor iedereen. Zoals de Fransen zeggen: pour tous. Of in het Noorden van Frankrijk: PERTOUS.

Wil je zelf aan de slag maar je weet nog niet hoe of wat je erbij nodig hebt? We helpen je graag op weg!

Webshop
Op de website vind je een selectie van de vondsten. Regelmatig worden er nieuwe items toegevoegd.