Werkplaats

hout bewerkt3WERKPLAATS

Bij binnenkomst worden alle meubels schoongemaakt en goed nagekeken. Indien nodig knap ik de meubels op. Dit kan van alles zijn, maar meestal is het niet meer dan een los pootje vastzetten, schroefjes aandraaien of een spijkertje vasttikken.

Buisframe stoeltjes worden standaard voorzien van nieuwe pootdoppen, zodat je vloer goed beschermd is en de stoeltjes weer intensief gebruikt kunnen worden.

Het verfwerk van oude meubeltjes is bijna altijd beschadigd of bladdert. Vaak draagt dit bij aan de warme sfeer van het meubel of geeft het een mooi verweerd patina. Andere keren knapt een kast of stoel juist enorm op van een verfbeurt.

De behandelingen die je meubel kan krijgen, variëren van het inwrijven met meubelwas, het behandelen van metalen delen tegen roest, tot compleet schilderen of aflakken. Vaak wacht ik hiermee tot je zelf aangeeft wat je wensen zijn. Zo kan elk meubel helemaal naar je eigen smaak worden aangepast en afgewerkt.

Dit is de reden dat je op de website veel meubels aantreft die nog niet ‘af’ zijn. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen het meubel te laten zoals het is of zelf thuis aan de slag te gaan. Daarom zijn alle meubels voorzien van een ‘as is’ prijs. Voor de behandeling die we in overleg afspreken, betaal je apart. Zo blijft een mooi oud meubel voor iedereen betaalbaar.

Oude houten meubels hebben helaas bijna altijd in meer of mindere mate te maken gekregen met houtworm. Daarom worden de meeste meubels (preventief) tegen deze beestjes en aanverwanten behandeld.

Mooie kast gezien maar niet de kleur die je zoekt? Laat weten wat je wensen zijn. In overleg schilder ik je meubel zodat dit perfect in jouw interieur past.